free web tracker Πολυφαινόλες και Ευεργετικές ιδιότητες - ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ AGROIL

Πολυφαινόλες και Ευεργετικές ιδιότητες

Πολυφαινόλες και Ευεργετικές ιδιότητες

Τί είναι οι περίφημες πολυφαινόλες και οι φαινόλες και ποιές οι ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας;

Το φρέσκο και σωστά επεξεργασμένο άθερμο αγριέλαιο ή ελαιόλαδο με άθερμη και χωρίς νερό ψυχρή έκθλιψη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα πολυφαινόλων.

Πολυφαινόλες είναι ένα σύμπλεγμα συστατικών που περιέχει ο ελαιοκαρπός και σε αυτό αποδίδεται η θολή όψη και η πικρή γεύση του προϊόντος.  Η ελιά δημιουργεί στον καρπό της την ανάπτυξή των πολυφαινολών, για να τον προστατεύσει από τον ήλιο που προκαλεί οξείδωση.

Οι πολυφαινόλες, όπως και οι τοκοφερόλες είναι ωφέλιμα για τον άνθρωπο αντιοξειδωτικά, τα οποία δρούν και προστατεύουν από την οξείδωση τα λιπαρά οξέα της χοληστερόλης, γι’ αυτό άλλωστε και το αγριέλαιο θεωρείται φάρμακο για την υγεία μας και βοηθά στην άριστη λειτουργία του οργανισμού μας.

Φαινόλες ονομάζονται οι ενώσεις που περιέχουν τουλάχιστον έναν βενζολικό δακτύλιο και ένα ή περισσότερα υδροξύλια στον βενζολικό δακτύλιο.

Οι φαινόλες παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση. Λόγω της αντιοξειδωτικής τους δράσης συμβάλλουν στην παρεμπόδιση ή στην επιβράδυνση της οξείδωσης των ελαίων.

Στην πληθωρική αντιοξειδωτική σταθερότητα του άθερμου αγριελαίου ή ελαιολάδου, οφείλεται η υψηλή συγκέντρωση ελαϊκού οξέος και η χαμηλή περιεκτικότητα των τριγλυκεριδίων σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς και στα επίπεδα των φαινολικών συστατικών με αντιοξειδωτική δράση.

 

Να τι κάνουν οι:

Φαινόλες: αυξάνουν την αντίσταση στην οξείδωση.

Στερόλες: εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερόλης από το έντερο.

Καροτένια: βοηθούν την ανάπτυξη του κυττάρου και την αιμοποίηση και επιταχύνουν τη διαδικασία της επούλωσης.

Τερπενικές αλκοόλες: βοηθούν στην αποβολή της χοληστερόλης.

Τοκοφερόλες: εμποδίζουν την αυτό-οξείδωση.

Β-καροτίνη: αντιοξειδωτική και απαραίτητη για την όραση.

Ο πράσινος χρυσός ή υγρός χρυσός όπως ονομάζουμε το άθερμο αγριέλαιο, εγγυάται άφθονη ευεργεσία στην ανθρώπινη υγεία.

Η Ελλάδα με το εύκρατο κλίμα και τα κατάλληλα εδάφη της, παράγει τον καλύτερο και τον ποιο πλούσιο καρπό ελιάς στον κόσμο, σε πάρα πολλές ποικιλίες.

Το αγριέλαιο, το αγουρέλαιο και το ελαιόλαδο που επεξεργάζονται με άθερμη διαδικασία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), αναμφισβήτητα θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο.

Μην ξεχνάτε πως ο καρπός της ελιάς είναι φρούτο με χυμό. Η θρεπτική του αξία και η συμβολή του στην υγεία, είναι πλέον αναγνωρισμένη παγκοσμίως και οι επιστημονικές τεκμηριώσεις που πιστοποιούν το γεγονός αυτό ευρέως γνωστές.

Κάποιες από τις ευεργετικές ιδιότητες του άθερμου αγριελαίου είναι η μείωση κακής χοληστερόλης, η πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, η πρόληψη του καρκίνου, η μείωση της δυσπεψίας, η ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και των εγκεφαλικών κυττάρων, η υγεία στο δέρμα και στα μαλλιά λόγω της αντιοξείδωσης των κυττάρων και των πολλών βιταμινών, η μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης το άθερμο αγριέλαιο επιδρά θετικά στην σωστή ανάπτυξη των παιδιών, καθυστερεί την γήρανση των κυττάρων, βοηθά σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος και του μεταβολισμού, είναι συμπλήρωμα υψηλής διατροφικής αξίας σχεδόν ισάξια του μητρικού γάλακτος, περιέχει λιποδιαλυτικές βιταμίνες, βοηθάει στα τσιμπήματα από τα έντομα, χρησιμοποιείται από την εποχή του Ιπποκράτη ως εξαιρετική φαρμακευτική ουσία, με πολλές χρήσεις για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε σε ιατρικές επιθεωρήσεις – περιοδικά από όλο τον κόσμο.

Το ψυχρής έκθλιψης αγριέλαιο ξεχωρίζει από το άρωμα, το χρώμα, και τη γεύση του. Η οξύτητά του είναι ιδιαίτερα χαμηλή πάντα κάτω του 0,2%.

Είναι πλούσιο σε στερόλες (κυρίως β-σιτοστερόλη) και σε λιπαρά οξέα, κυρίως ελαϊκό οξύ (ω-9), λινολενικό οξύ (ω-3) και λινελαϊκό οξύ (ω-6). Χαρακτηριστική είναι η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), βιταμίνη C, καροτινοειδή (β-καροτένιο, ξανθοφύλλη), φαινόλες και πολυφαινόλες.

Μία κουταλιά άθερμο αγριέλαιο τη μέρα, συνιστούν οι ειδικοί για καλύτερη υγεία και  μακροζωία!

Το ελαιόλαδο δεν έχει καθόλου τυχαία πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή.

Όμως το άθερμο αγριέλαιο παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες  και ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά απαραίτητα για τον οργανισμό. Επίσης, έχει μεγάλη  περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος, των ματιών  και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στο νέο τους βιβλίο με τίτλο «Τρώτε σωστά για να ζήσετε περισσότερο» (Eat Better Live Longer), η γιατρός Σάρα Μπριουέρ (Dr. Sarah Brewer) και η διαιτολόγος Τζουλιέτ Κέλλοου (Julliete Kellow BSc Rd) περιγράφουν πώς ο «υγρός χρυσός», όπως συχνά αποκαλείται το άθερμο αγριέλαιο ή ελαιόλαδο, μπορεί να χαρίσει περισσότερα χρόνια ζωής και να  προστατεύσει από σοβαρές ασθένειες.

Όπως εξηγούν οι δύο ειδικοί, τα αντιοξειδωτικά του άθερμου αγριελαίου ή ελαιόλαδου  είναι δυνατό να βοηθήσουν ή να επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου και να  μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού. Οι παθήσεις αυτές αποτελούν τις  πιο κοινές αιτίες θανάτου σε παγκόσμια κλίμακα.

«Αναλυτική επισκόπηση επιστημονικών ερευνών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά άθερμο αγριέλαιο ή ελαιόλαδο διατρέχουν 34% μικρότερο  κίνδυνο να εμφανίσουν οποιαδήποτε μορφή καρκίνου και κυρίως καρκίνο του μαστού  συγκριτικά με όσους καταναλώνουν πολύ μικρές ποσότητες» δηλώνει η Δρ. Μπριουέρ.

Επίσης, το άθερμο αγριέλαιο μετριάζει τις βλαβερές επιδράσεις της ανεβασμένης χοληστερόλης, της υπέρτασης και ασθενειών της τρίτης ηλικίας ενώ παράλληλα μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία.

Όλα όσα αναφέρουν οι ερευνήτριες Μπριουέρ και Κέλλοου στο βιβλίο τους «Τρώτε σωστά, ζήστε περισσότερο» τεκμηριώνονται από δεκάδες επιστημονικές μελέτες, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι το άθερμο αγριέλαιο μας βοηθά στην πρόληψη και αποφυγή θανατηφόρων ασθενειών.

Όπως επισημαίνουν όμως οι δύο ειδικοί, λόγω της υψηλής ενεργειακής αξίας του άθερμου αγριελαίου, οι θερμίδες του φτάνουν περίπου τις 100 ανά κουταλιά της σούπας, οπότε καλό είναι να το καταναλώνουμε με μέτρο. Επομένως η ιδανική-ενδεικτική συνιστώμενη  ημερήσια κατανάλωση αποτελεί η ποσότητα:

1 κουτάλι της σούπας 8ml ωμό, κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

                                       ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

ΑΘΕΡΜΟ ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ     ΑΘΕΡΜΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ      ΑΘΕΡΜΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

*Οι λέξεις ή οι προτάσεις που είναι χαρακτηρισμένες με γαλάζιο χρώμα λειτουργούν ως μπουτόν, πατήστε πάνω τους και σας μεταφέρουν στην εξήγηση της λέξης η πρότασης.

 

2 Σχόλια

  • Απο Tawanna Posted 11 Νοεμβρίου, 2023 9:12 μμ

    Yеs! Finally something about scientіst.

  • Απο Bonus d’inscription Binance Posted 19 Απριλίου, 2024 11:50 πμ

    Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα

elEL