free web tracker Πως γίνεται η επεξεργασία του Αθερμου ελαιολάδου - ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ AGROIL

Πως γίνεται η επεξεργασία του Αθερμου ελαιολάδου

Πως γίνεται η επεξεργασία του Αθερμου ελαιολάδου

Άθερμο αγριέλαιο ή αγουρέλαιο ή ελαιόλαδο θα παράγουμε μέσω αυτής της επεξεργασίας:

1) Η χρονική στιγμή της συγκομιδής είναι πολύ σημαντική για το αγριέλαιο  η  ελαιόλαδο.

2) Οι ελιές μαζεύονται με το χέρι, ώστε να μην τραυματιστεί ο καρπός.

3) Οδηγούνται στο ελαιουργείο μας και υφίστανται επεξεργασία μέσα σε 2-3 ώρες από τη συγκομιδή.

4) Ο ελαιοκαρπός αποφυλλώνεται, πλένετε με καθαρό τρεχούμενο κρύο νερό.

5) Θρυμματίζεται σε σπαστήρα με 800 στροφές.

6) Μαλάσετε σε κρύο, κλειστό αεροστεγή μαλακτήρα ώστε να ομογενοποιηθεί και να απολαδώσει η ελαιοζύμη.

7) Ακολουθεί έκθλιψη του ελαιοκάρπου σε κάθετο φυγοκεντρικό με 1300 στροφές (το οποίο είναι πρότυπη πατέντα που επινοήθηκε και κατασκευάστηκε από εμάς) με αποτέλεσμα να έχουμε δύο υλικά:

α) Πεντακάθαρο χυμό ελιάς που δεν χρειάζεται καμία άλλη περαιτέρω επεξεργασία.

β) Τον πυρήνα με τον κατσίγαρο ή λιόζουμο (μόνο ότι υγρασία περιέχει η ελιά).

8) Το άθερμο και έξτρα αγνό παρθένο αγριέλαιο ή ελαιόλαδο (άθερμος φρουτοχυμός ελιάς) χωρίς να έχουμε αλλοιώσει κανένα από τα θρεπτικά και φαρμακευτικά συστατικά του (βιταμίνες, πρωτεΐνες, και όλες τις πολυφαινόλες του), αυτά που το καθιστούν ξεχωριστό, ιδιαίτερο φαρμακευτικό φυσικό προϊόν, εξαιρετικά ωφέλιμο- απαραίτητο για την υγεία μας.

9) Ο άθερμος φρουτοχυμός ελιάς θα αποθηκευτεί σε μικρές αεροστεγείς ανοξείδωτες δεξαμενές ανά ποικιλία. Π.χ. (αγριέλαιοαγουρέλαιοελαιόλαδο)

10) Τέλος, θα εμφιαλωθεί με πολύ προσοχή σε σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες των 250ml ώστε να φθάσει στον καταναλωτή, ένα προϊόν υψίστης ποιότητας και χαμηλής οξύτητας, το οποίο έχει διατηρήσει όλα τα φυσικά, ποιοτικά αλλά και θρεπτικά συστατικά του, βιταμίνες, πρωτεΐνες, και όλες τις υγειοπροστατευτικές φαινόλες και πολυφαινόλες του. Τα συστατικά που το καθιστούν ένα τόσο ξεχωριστό φυσικής προέλευσης φαρμακευτικό προϊόν  και το οποίο, επάξια να θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο.

11) Ο πυρήνας με τον κατσίγαρο θα διαχωριστούν με πίεση (πρέσα), με αποτέλεσμα να έχουμε δύο υλικά:

α) Τον πυρήνα, που θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμη υλη.

β) Τον κατσίγαρο (χωρίς προσθήκη νερού μόνο ότι περιέχει ο ελαιόκαρπος) όπου τον χρησιμοποιούμε ως μέσο λίπανσης και ζιζανιοκτονίας στον ελαιώνα μας.

 

Ίσως να γίναμε κουραστικοί αλλά πρέπει να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι κατά την παραγωγική διαδικασία:

1) Δεν χρησιμοποιείτε κανένα είδος πολύστροφου decanter (3000/4000++ στροφών) ή διαχωριστήρες (7000/8000++ στροφών).

2) Δεν προστίθεται ούτε θερμοκρασία ούτε νερό (ζεστό ή κρύο), για να μην μεταβληθεί η θερμοκρασία του προϊόντος, παρά μόνο ότι περιέχει ο ελαιόκαρπος.

3) Οι πολυφαινόλες είναι υδατοδιάλυτες, οπότε δεν χρησιμοποιείται ζεστό νερό το οποίο σε συνεργασία με την πολυστροφία καίει και ξεπλένει όλες τις πολυφαινόλες και τα συστατικά του καρπού, τα παρασύρουν στα απόβλητα με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το αγριέλαιο ή το ελαιόλαδο και να παίρνουμε μόνο μια λιπαρή ουσία κι όχι αγριέλαιο ή ελαιόλαδο.

                                      ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

ΑΘΕΡΜΟ ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ     ΑΘΕΡΜΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ      ΑΘΕΡΜΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

*Οι λέξεις ή οι προτάσεις που είναι χαρακτηρισμένες με γαλάζιο χρώμα λειτουργούν ως μπουτόν, πατήστε πάνω τους και σας μεταφέρουν στην εξήγηση της λέξης η πρότασης.

2 Σχόλια

  • Απο Πετρος Κορμπακης Posted 5 Νοεμβρίου, 2019 8:35 μμ

    Αγαπητοί φίλοι, σας χαιρετώ. Είμαι ένας φανατικός λάτρης του μακροβιώτερου ίσως δένδρου στο πλανήτη μας με τη μοναδική αμβροσία θα έλεγα παραγωγή του γιά τον άνθρωπο.
    Είμαι απόγονος 3ης γενιάς λητριβιαρέων, όπως έλεγε ο παππούς μου, απο την εποχή της μυλόπετρας.
    Εγώ ο ίδιος φεύγοντας από το χωριό για σπουδές ξανά ανακάλυψα την ελιά με τις θεόσταλτες ιδιότητες στα εξήντα πέντε μου, έτσι κατενθουσιασμένος ήθελα να γνωρίσω απο κοντά, το παραγωγικό σας εξοπλισμό, αφού έχω πεισθεί από το προβληματισμό σας, & τελικά τη δημιουργία σας, στις απαιτήσεις του άριστου αγαθού.
    Ευχαριστώ για την υπομονή σας & θα χαρώ αν μιλήσουμε.
    Το Νο μου είναι 6978114672.
    Με εκτίμηση
    Πέτρος Κορμπάκης
    Economist B. A

  • Απο Γιώργος Καραμπάτος Posted 17 Οκτωβρίου, 2023 5:19 πμ

    Συγχαρητήρια για την δουλεία σας !!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα

elEL