free web tracker Προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις! - ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ AGROIL

Προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις!

Προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις!

Προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις!

Το άθερμο αγριέλαιο έχει πολλαπλά οφέλη για την καρδιά και λειτουργεί ως ασπίδα έναντι των παθήσεων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Παράλληλα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα (καλά) λιπαρά. Αυτοί είναι μόνο ορισμένοι από τους πολλούς λόγους που δικαιολογούν τα οφέλη του άθερμου αγριελαίου για την ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, το άθερμο αγριέλαιο αποτελεί όπλο έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι καρδιοπάθειες αποτελούν την συχνότερη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Με ποιο τρόπο όμως το άθερμο αγριέλαιο μας προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις;

Το άθερμο αγριέλαιο βοηθά την καρδία λόγω των υψηλών φαινολικών και πολυφαινολικών ενώσεων που αυτό περιέχει. Το άθερμο αγριέλαιο δρα επίσης σαν αντιθρομβωτικό φάρμακο, καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αναστέλλει τα ένζυμα COX και LOX, που προκαλούν τη διαδικασία συσσώρευσης αιμοπεταλίων και κατ’ επέκταση αναστέλλει τον σχηματισμό θρόμβων στα αγγεία. Μάλιστα αποτελεί γεγονός το ότι, η ολεοκανθάλη (oleocanthal) εμφανίζει παρόμοια αντιφλεγμονώδη δραστικότητα με χημικά αναλγητικά.

Το άθερμο αγριέλαιο έχει πάρα πολύ υψηλότερη περιεκτικότητά σε ελαιοκανθάλη σε σχέση με το ελαιόλαδο-αγουρέλαιο.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες:

Tο άθερμο αγριέλαιο προστατεύει από τις φλεγμονές οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Το άθερμο αγριέλαιο περιέχει θρεπτικά συστατικά, όπως το ελαϊκό οξύ και το ελεοκάνθημα. Τα παραπάνω καταπολεμούν τις φλεγμονές.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Το άθερμο αγριέλαιο μειώνει την αρτηριακή πίεση σημαντικά. Επίσης, μειώνει και την ανάγκη λήψης αντι- υπερτασικών αγωγών κατά 48%.

Θρόμβωση: Το άθερμο αγριέλαιο συμβάλλει στην αποτροπή δημιουργίας θρόμβων. Το στοιχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον κίνδυνο εμφράγματος και καρδιακών προσβολών.

LDL χοληστερίνη: Το άθερμο αγριέλαιο προστατεύει την LDL από την οξείδωση. Πρόκειται για μια καταλυτική διαδικασία που σχετίζεται με την εξέλιξη των καρδιακών νοσημάτων. Τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει αποτελούν το λεγόμενο «καλό λίπος», βασική πηγή των οποίων είναι το άθερμο αγριέλαιο. Τα μονοακόρεστα λιπαρά προστατεύουν από την εμφάνιση διάφορων νοσημάτων. Παραδείγματα αποτελούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης. Επιπλέον, μειώνουν την «κακή» (LDL) χοληστερόλη, ενώ δεν επηρεάζουν ή αυξάνουν ελαφρώς τα επίπεδα της ΗDL («καλής» χοληστερίνης).

Το άθερμο αγριέλαιο βοηθά να χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και το αίμα να ρέει πιο ελεύθερα.

Συνεπώς, η καθημερινή κατανάλωση άθερμου αγριελαίου, μια κουταλιά της σούπας 8ml ωμό κάθε πρωί με άδειο στομάχι, αποτελεί ασπίδα για την καρδιά μας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα

elEL