free web tracker Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα! - ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ AGROIL

Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα!

Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα!

Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα!

Το άθερμο αγριέλαιο θωρακίζει με φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προστατεύει από τις ιώσεις.

Είναι απαραίτητο για ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες, και μικρά παιδιά! Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ο θεματοφύλακας της υγείας μας.

Η δουλειά του είναι να παρέχει προστασία από “εισβολείς” όπως ιούς, μικρόβια αλλά και κατεστραμμένα κύτταρα. Αποτελείται από ένα τεράστιο δίκτυο διαφορετικών κυττάρων, ιστών και οργάνων, τα οποία συνεργάζονται για να διατηρήσουν το σώμα όσο το δυνατόν πιο υγιές.

Εάν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε, η υγεία μας μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο και είναι πολύ πιθανό να υποστούμε κρυολόγημα, να παρουσιάσουμε βήχα ή να νοσήσουμε με γρίπη.

Κάποιες βιταμίνες όπως οι πολυφαινόλες παρουσιάζουν πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας τις πολύ σημαντικές για τον ανθρώπινο μεταβολισμό.

Οι αποδείξεις για τις ευεργετικές δράσεις των πολυφαινολών στον ανθρώπινο οργανισμό συνεχώς αυξάνονται. Φαίνεται ότι η δράση τους είναι πλειοτροπική με βασικό χαρακτηριστικό την αντιοξειδωτική τους ιδιότητα. Οι πολυφαινόλες μειώνουν τα επίπεδα των ελευθέρων ριζών οξυγόνου στον οργανισμό και μέσω αυτής της ιδιότητας καθυστερούν την ανάπτυξη καρδιαγγειακών, νευροεκφυλιστικών και άλλων παθήσεων, ενώ παράλληλα μειώνουν τη νοσηρότητα.

Οι πολυφαινόλες του άθερμου αγριέλαίου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση καθώς το λάδι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και δημοφιλές με πολλές και καλά τεκμηριωμένες ευεργετικές δράσεις.

Τα φαινολικά συστατικά της ελιάς είναι κυρίως γλυκίδες (ελαιοευρωπαΐνη), αλκοόλες και φαινόλες (τυροσόλη, υδροξυτυροσόλη) και φλαβονοειδή. Οι φαινολικές ενώσεις είναι υπεύθυνες κυρίως για την πικρή γεύση του λαδιού ενώ η περιεκτικότητα του λαδιού σε αυτές εξαρτάται από τη διαδικασία εξαγωγής. Είναι επίσης πανίσχυρα αντιοξειδωτικά με αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντι- αγγειογόνες ιδιότητες.

Τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται ιδιαίτερα η ικανότητά τους να ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, επηρεάζοντας τον πολλαπλασιασμό και τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων, καθώς και την παραγωγή των κυτταροκινών και άλλων παραγόντων που συμμετέχουν στην ανοσολογική άμυνα.

Επιπλέον, τα συστατικά της ελιάς (υδροξυτυροσόλη-τυροσόλη-ελαιευρωπαΐνη) επεμβαίνουν στη διαδικασία αντιγραφής και πολλαπλασιασμού του DNA πολλών λοιμογόνων παραγόντων, δρώντας έτσι αποτελεσματικά έναντι λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως το κοινό κρυολόγημα. Σταματώντας αυτή τη διαδικασία το μέγεθος του ιικού φορτίου δεν μπορεί να υπερκεράσει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι ο οργανισμός αμύνεται ικανοποιητικά.

Συνεπώς, η καθημερινή κατανάλωση άθερμου αγριελαίου, μια κουταλιά της σούπας 8ml ωμό κάθε πρωί με άδειο στομάχι, αποτελεί ασπίδα για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα

elEL