free web tracker Απαραίτητο για το συκώτι! - ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ AGROIL

Απαραίτητο για το συκώτι!

Απαραίτητο για το συκώτι!

Απαραίτητο για το συκώτι!

Το Άθερμο αγριέλαιο προστατεύει το συκώτι.

Τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν προστατευτικό ρόλο στην εμφάνιση της NAFLD. Πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα η οποίαα φαίνεται να αυξάνει την ινσουλινοευαισθησία ενώ μειώνει την ηπατική συγκέντρωση λίπους και το οξειδωτικό στρες, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την στεατοηπατίτιδα.

Το συκώτι παίζει θεμελιώδη ρόλο στη γενική σωματική υγεία. Είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα του αίματος, τον καθαρισμό και την αποβολή των τοξικών ουσιών που θα μπορούσαν να βλάψουν τα υγιή κύτταρα.

Συμμετέχει επίσης στις διεργασίες της πέψης καθώς και στην περίπλοκη διαδικασία της αποβολής των άχρηστων ουσιών.

Ορισμένες άχρηστες ουσίες καταλήγουν να συσσωρεύονται στο σώμα. Για αυτό επομένως το λόγο εάν το συκώτι είναι υγιές και λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο, σας εξασφαλίζει ενέργεια, καλύτερη διάθεση και επίσης υγιείς δέρμα. Αν όμως τελικά δυσκολεύεται στην εκτέλεση των λειτουργιών του, αυτό οδηγεί σε τοξίνωση του οργανισμού. Ολόκληρο το σώμα επηρεάζεται από αυτή και αναπτύσσεται μια σειρά διαταραχών οι οποίες θα μπορούσαν να μειώσουν την ποιότητα ζωής.

Το  άθερμο αγριέλαιο έχει υψηλή συγκέντρωση σε αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες. Αυτή η σύσταση συμβάλει στη μείωση του οξειδωτικού στρες το οποίο εμπλέκεται στην απόπτωση του ήπατος.

Επιπλέον, το άθερμο αγριέλαιο έχει διάφορες ευεργετικές επιδράσεις στο ήπαρ λόγω τη περιεκτικότητας του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση του ηπατικού λίπους και του οιδήματος των ηπατοκυττάρων. Μάλιστα, οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχει φανεί πως μειώνουν τα τριγλυκερίδια κατά 19% και αυξάνουν ήπια την ΗDL χοληστερόλη, η οποία είναι βοηθητική για την NAFLD.

Το υγιές συκώτι-ήπαρ είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τη συνολική υγεία καθώς είναι αποτελεί όργανο «κλειδί» για τον οργανισμό. Με βάση αυτό, συχνά ακούγεται η ερώτηση εάν υπάρχουν τροφές που μπορούν να συμβάλουν σε ένα υγιές συκώτι; Θα δούμε λοιπόν μαζί ποια είναι η απάντηση αφού πρώτα κάνουμε μια εισαγωγή για το συκώτι και την υγεία του!

Λειτουργία του Ήπατος

Το ήπαρ είναι όργανο κλειδί για πολυάριθμες ζωτικές διεργασίες και η λειτουργία του είναι κρίσιμη για τον οργανισμό. Οι πιο σημαντικές από αυτές τις διεργασίες είναι:
Ο μεταβολισμός των μακροθρεπτικών συστατικών της διατροφής (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος) καθώς και της χοληστερόλης.
Η παραγωγή ορμονών, ενζύμων και πρωτεϊνών για τη λειτουργία του οργανισμού και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η ρύθμιση του όγκου του αίματος.
Η διάσπαση εξωγενών ουσιών όπως τα φάρμακα.
Η απομάκρυνση άχρηστων προϊόντων και ξένων ουσιών από την κυκλοφορία του αίματος.
Κάποιες από τις πιο σημαντικές διαδικασίες που αφορούν το μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών είναι:
Η αποθήκευση της γλυκόζης με τη μορφή του γλυκογόνου ως απάντηση στην πρόσληψη τροφής.
Η εξασφάλιση της γλυκόζης μέσω της γλυκονεογένεσης ως απάντηση στην έλλειψη τροφής.
Η οξείδωση του λίπους.
Η προώθηση του περίσσιου λίπους για απελευθέρωση στην κυκλοφορία και για αποθήκευση του σε άλλους ιστούς, όπως ο λιπώδης ιστός.
Η έκκριση πρωτεϊνών στην κυκλοφορία.
Η επεξεργασία των αμινοξέων για ενέργεια.
Η αποβολή των προϊόντων του αζώτου από την αποικοδόμηση των πρωτεϊνών

Ο τρόπος ζωής κατέχει σημαντικό ρόλο για την υγεία του ήπατος. Πέρα από την ισορροπημένη διατροφή και τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, σημαντική είναι η τακτική σωματική δραστηριότητα καθώς και ο ποιοτικός ύπνος. Ουσιώδης είναι επίσης η τήρηση σωστών πρακτικών σωματικής υγιεινής για την πρόληψη παθήσεων όπως και η αποφυγή των καταχρήσεων σε φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής και αλκοόλ.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικά φυσικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να καθαρίζεται το συκώτι, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν και άλλες ωφέλειες για το σώμα.

Το  Άθερμο αγριέλαιο αποτελεί ένα μείγμα το οποίο αναζωογονεί και καθαρίζει το συκώτι έχοντας πολύ υψηλότερη συγκέντρωση (πολλαπλάσια ποσότητα από ότι στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο) σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες. Στο χυμό του λεμονιού επίσης περιέχονται πολλαπλάσιες αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτά τα δύο μαζί συμβάλλουν στον καθαρισμό του συκωτιού σας ρυθμίζοντας τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την λειτουργία της καρδιάς.

Η καθημερινή κατανάλωση άθερμου αγριελαίου, μια κουταλιά της σούπας 8ml ωμό κάθε πρωί με άδειο στομάχι, αποτελεί ασπίδα για το συκώτι μας.

Εσύ αποφασίζεις πόσο αξίζει η υγεία σου!!!

 

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα

elEL