free web tracker Απαραίτητο για το μεταβολισμό μας! - ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ AGROIL

Απαραίτητο για το μεταβολισμό μας!

Απαραίτητο για το μεταβολισμό μας!

Απαραίτητο για το μεταβολισμό μας!

Το άθερμο αγριέλαιο βοηθά στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας!

Το άθερμο αγριέλαιο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε φαινολικές ενώσεις σε σχέση με το ελαιόλαδο, ενδείκνυται ως μία πιο εμπλουτισμένη μορφή διατροφής έχοντας φυσικά και την ανάλογη διατροφική αξία. Μία κουταλιά της σούπας κάθε πρωί με άδειο στομάχι είναι αρκετή για τις ανάγκες του οργανισμού μας. Το άθερμο αγριέλαιο βοηθάει επίσης στην πολύ καλύτερη απορρόφηση των συστατικών που περιέχουν άλλα λάδια, από τον οργανισμό μας.

Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι το λυκοπένιο που βρίσκεται στις ντομάτες, στα κουκιά και σε άλλα λαχανικά, και είναι ευεργετικό για την υγεία μας, μπορεί να προσληφθεί από τον οργανισμό και να φθάσει στο συκώτι πολύ πιο γρήγορα μόνο με τη χρήση αγριέλαιου.

Οι ανάγκες ενός ατόμου με μια μέση ενεργητικότητα, είναι 3g λινελαϊκού οξέος την ημέρα και η ποσότητα αυτή μπορεί να προσληφθεί απλά και μόνο από μία κουταλιά άθερμου αγριελαίου, ενώ χρειάζονται μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων ή ζωικών λιπών αντίστοιχα για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού σε λινελαϊκό οξύ.

Η εμπειρία δείχνει ότι, παρόλο που το άθερμο αγριέλαιο έχει υψηλή θερμιδική αξία, οι άνθρωποι που το καταναλώνουν πάσχουν λιγότερο από παχυσαρκία. Έχει ακόμη αποδειχθεί ότι άτομα που ακολουθούν μια δίαιτα με κανονική κατανάλωση άθερμου αγριελαίου έχουν λιγότερες διακυμάνσεις βάρους.

Πρέπει να τονισθεί ότι η προσθήκη του άθερμου αγριελαίου σε μια ακολουθία κακής διατροφής δε θα σας καταστήσει υγιείς, ωστόσο θα βοηθήσει τον οργανισμό. Περιορίζοντας τα ζωικά λίπη, με τη χρήση του άθερμου αγριελαίου ως πρωταρχική πηγή διαιτητικού λίπους, μαζί με μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, όσπρια και λαχανικά που συνοδεύονται από μία κανονική σωματική δραστηριότητα θα την προσπαθειά σας για τη διατήρηση ενός κανονικού βάρους και θα ενισχύσει την υγεία σας.

Το άθερμο αγριέλαιο έχει μοναδική γεύση και συντελεί επίσης στο αδυνάτισμα. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία διεγείρουν τη διάσπαση του λίπους στα λιποκύτταρα και μειώνουν την ικανότητα της ινσουλίνης να αναστέλλει τη λιπόλυση.

Μονοακόρεστα Λιπαρά: Το καλό λίπος στη διατροφή σας.

Η θρεπτική αξία του ελαιολάδου υπερτερεί έναντι των άλλων φυτικών ελαίων, ενώ η θερμιδική τους αξία είναι ίδια. Δηλαδή το ελαιόλαδο, όπως και κάθε άλλη λιπαρή ύλη φυτικής ή ζωικής προέλευσης, αποδίδει τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Επομένως, ο μύθος ότι τα σπορέλαια είναι πιο ελαφριά και περιέχουν λιγότερες θερμίδες δεν ισχύει.

Τα λίπη και τα έλαια έχουν ένα κοινό παρανομαστή, την ενεργειακή τους αξία, 9 χιλιοθερμίδες ανά γραμμάριο, αλλά ο μεταβολισμός του καθενός διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα. Το ελαιόλαδο αποτελεί το βασικό προστιθέμενο λιπίδιο στη Μεσογειακή Διατροφή, δίνοντας 9 χιλιοθερμίδες ανά γρ. (1 κουταλιά σούπας= 10 ml, δίνει 90 kcal). Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη μονοακόρεστων λιπαρών οξέων πρέπει να αποτελεί ποσοστό 10% της ολικής ημερήσιας πρόσληψης ενέργειας. Αυτό βέβαια πρέπει να αποτελεί μέρος της ολικής ημερήσιας πρόσληψης λίπους, που δεν πρέπει να ξεπερνά το 30%.

Ενέργεια (Χιλιοθερμίδες ανά ημέρα) Χιλιοθερμίδες μονοακόρεστων
Λιπαρών οξέων ανά ημέρα
Ποσοστό 10 – 15% ολικής Ενέργειας
Συνιστώμενη ημερήσια
κατανάλωση ελαιολάδου
1200 kcals 120 – 180 kcals 1-2 κουτ. σούπας
1500 kcals 150 – 225 kcals 2-3 κουτ. Σούπας
1700 kcals 170 – 255 kcals 2-3 κουτ. Σούπας
2000 kcals 200 – 300 kcals 3-4 κουτ. Σούπας
2500 kcals 250 – 375 kcals 4-5 κουτ. σούπας

 

Συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση: 1 κουτάλι της σούπας 8ml ωμό  αγριέλαιο, κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

Εσύ αποφασίζεις πόσο αξίζει η υγεία σου!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα

elEL