Τυροσόλη
Η τυροσόλη είναι μια εξαιρετικά σταθερή ένωση, που αποτρέπει την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης LDL, γεγονός με εξέχουσα σημασία, αν αναλογιστούμε πως η εν λόγω οξείδωση αποτελεί ένα από τα κύρια στάδια της διαδικασίας της αρτηριοσκληρωτικής βλάβης.
• Η τυροσόλη εμφανίζει βακτηριοκτόνο δράση κατά στελεχών σταφυλόκοκκου, ψευδομονάδας, εντερόκοκκων και E.
• Η τυροσόλη, βάσει εκτεταμένης έρευνα, εμφανίζει νευροπροστατευτική δράση.
• Η τυροσόλη έχει ευεργετική επίδραση στην υπέρταση, την αθηροσκλήρωση, σε στεφανιαίες καρδιακές νόσους καθώς και στην παχυσαρκία.
• Η τυροσόλη εμφανίζει αντιαθηρωματική δράση.
• Η τυροσόλη αποτρέπει την οστεοπενία, λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης.
• Η τυροσόλη και η ελευρωπαΐνη, αναστέλλουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, καθώς μπορούν να δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες ή να δρουν σαν παράγοντες χηλικοποίησης, διακόπτοντας έτσι την αλυσίδα του πολλαπλασιασμού των υπεροξειδίων.