OLIVE OIL-AGROIL

ΑΘΕΡΜΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ

Βαθμολογήθηκε με 5.00 από 5 με βάση 1 βαθμολογία πελάτη
(1 αξιολόγηση πελάτη)

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ 250ml επεξεργασμένο σε δικό μας ελαιουργείο (κενοτόμα πατέντα) χωρίς προσθήκη νερού (ζεστού ή κρύου) και χωρίς φυγοκέντρηση. Φυσικός χυμός άγουρης ελιάς.

Κατηγορία:

Περιγραφή

Το άθερμο αγουρέλαιο παράγεται από άγουρες ελιές κορωνέικης ποικιλίας, επεξεργασμένο με πραγματική ψυχρή έκθλιψη και μας δίνει ένα μοναδικό και ξεχωριστό προϊόν, ελαφρά πικάντικο με πικρή γεύση, έχει ισχυρότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από το κοινό ελαιόλαδο εξαιτίας της υψηλότερης περιεκτικότητας του σε φαινόλες, οι οποίες έχουν επίσης αντιθρομβωτική δράση. Μας παρέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς και βιταμίνη Ε, η οποία περιορίζει την δράση των ελεύθερων ριζών και τις βλαβερές συνέπειες
που προκαλούν στον οργανισμό μας.

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και η συλλογή των καρπών γίνεται με τα χέρια.

Μετά από πολλές προσπάθειες και πάρα πολλές δοκιμές στην πορεία μας, κατανοήσαμε ότι για να επιτύχουμε το πραγματικά άθερμο-ελαιόλαδο (φρουτοχυμό ελιάς), δεν αρκούσε μόνο η προσοχή μας στο έδαφος και στα δέντρα. Έπρεπε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση του ελαιοκάρπου στο ελαιουργείο.
Έτσι, καταλήξαμε στην κατασκευή δικού μας προτύπου ελαιουργείου και να εφαρμόζουμε μία διαδικασία, η οποία εν συντομία περιλαμβάνει τα εξής 7 σημαντικά στάδια:

1. Έναρξη συλλογής ελαιοκάρπου στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης άγουρες (πρίν ωριμάσουν).
2. Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου γίνεται τη ημέρα της συγκομιδής.
3. Αποφύλλωση και πλύσιμο του ελαιοκάρπου με καθαρό νερό.
4. Θρυμματισμός ελαιοκάρπου σε σφυρόμυλο με 800 στροφές.
5. Ψυχρή έκθλιψη ελαιοκάρπου, εξαγωγή και διαχωρισμός του φυσικού χυμού, γίνετε σε δικό μας ελαιουργείο κατασκευασμένο απο εμάς (κενοτόμα πατέντα) χωρίς προσθήκη
ζεστού ή κρύου νερού και χωρίς φυγοκέντρηση.
6. Φύλαξη του ελαιολάδου σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το ελαιόλαδο παραμένει στη δεξαμενή 60 ημέρες για να επιτευχθεί η πλήρης καθίζηση και ωρίμανση του. Για να ηρεμήσει που λέγανε οι παππούδες μας. Έτσι διατηρεί όλες του τις φαινόλες, πολυφαινόλες και τις βιταμίνες του αναλλοίωτες.
7. Η παραγωγική διαδικασία πέραν του ελαιολάδου, μας δίνει και δύο υποπροϊόντα:
Α) Στεγνό πυρηνόξυλο με 12% υγρασία περίπου που χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη.
Β) Δεν προκύπτουν πολλά υγρά απόβλητα, ότι περιέχει η ελιά, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο λιόζουμο (κατσίγαρος) να είναι μια τέλεια οικολογική λίπανση και ζιζανιοκτονία
για τον ελαιώνα μας.

Το αποτέλεσμα των υπολειμματικών ελέγχων του τελικού προϊόντος φανερώνουν τα εξής 3 συγκριτικά πλεονεκτήματα:

1. Υψηλά ποσοστά αντιοξειδωτικών, πολυφαινόλες, καροτενοειδή, βιταμίνη Ε χλωροφύλλη, και πολύ πλούσιο σε φαινόλες , Ω3 και Ω6.
2. Απουσία φθαλικών ενώσεων (πλαστικοποιητών) που ευθύνονται για πολλά δεινά του περιβάλλοντος & του ανθρώπου (βλ. θηλυκοποίηση, ορμονική αποδιοργάνωση, κ.α).
3. Χαμηλή οξύτητα που κυμαίνεται από 0,1 – 0,2%

Η ετήσια παραγωγή του φρουτοχυμού μας ειναι πολύ μικρή. Εμφιαλώνεται με προσοχή σε μαύρες φιάλες των 250ml για να προστατεύεται από τον ήλιο.
Διαθέτει πλούσια κρεμώδης υφή, έχει φρουτώδη γεύση και όλα τα αρώματα της φρέσκιας ελιάς. Ποτέ δεν μας φτάνει η ποσότητα για να καλύψουμε τη ζήτηση.

1 κριτική για ΑΘΕΡΜΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ

  1. Βαθμολογήθηκε με 5 από 5

    Δημήτρης Σοφός

    Τέλειο προϊόν! Θερμά συγχαρητήρια!!!

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *