Κατά την επεξεργασία του ελαιοκάρπου πέραν του ελαιολάδου ως βασικού προϊόντος προκύπτουν και υποπροϊόντα.
- Στο δικό μας ελαιουργείο τα υποπροϊόντα είναι:
α) Το πυρηνόξυλο στενό με 16-18% υγρασία περίπου το οποίο χρησιμοποιείτε ως καύσιμη ύλη χωρίς καμία άλλη επεξεργασία.
β) Ο κατσίγαρος ο όποιος είναι μόνο η υγρασία που περιέχει ο ελαιόκαρπος γιατί όπως τονίζουμε παντού η επεξεργασία στο δικό μας ελαιουργείο γίνετε χωρίς ζεστό η κρύο νερό και χωρίς πολυστροφίες, οπότε όλες οι υγειοπροστατευτικές πολυφαινόλες που χρειάζεται ο οργανισμός μας παραμένουν στο ελαιόλαδο.
Ο συγκεκριμένος κατσίγαρος είναι η καλύτερη βιολογική λίπανση και ζιζανιοκτονία για τους ελαιώνες μας.
- Στα διφασικά ελαιουργεία υποπροϊόν είναι το πυρηνόξυλο ανακατεμένο την υγρασία της ελιάς, με τα νερά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επεξεργασία του ελαιοκάρπου, τις πολυφενόλες του ελαιολάδου οι οποίες καταστράφηκαν από τα ζεστά νερά που προστέθηκαν κατά την επεξεργασία και αποβλήθηκαν από την πολύστροφη φυγόκεντρο, η λεγόμενη ”λάσπη η πούλπα. Η οποία μεταφέρετε στα πυρηνελαιουργεία για να γίνει η εξαγωγή βιομηχανικού λαδιού με δεύτερη φυγοκεντρική (ρεπάσο) και του πυρηνελαίου με τη μέθοδο του εκχυλισμού.
- Στα τριφασικά ελαιουργεία τα υποπροϊόντα που προκύπτουν είναι:
α)Η ελαιοπυρήνα η οποία μεταφέρετε στα πυρηνελαιουργεία για να γίνει η εξαγωγή βιομηχανικού λαδιού με δεύτερη φυγοκεντρική (ρεπάσο) και του πυρηνελαίου με τη μέθοδο του εκχυλισμού.
β) Ο κατσίγαρος: Η υγρασία της ελιάς με τα ζεστά νερά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επεξεργασία του ελαιοκάρπου, οι κατεστραμμένες πολυφενόλες του ελαιολάδου οι οποίες καταστράφηκαν από τα ζεστά νερά και αποβλήθηκαν από την πολύστροφη φυγόκεντρο.